Започва седмицата на проблемите с тока в областите, които обслужва ЧЕЗ

DenNews.bg
06.02.2017
размер на текста:

ЧЕЗ предупреди за възможни временни прекъсвания на електрозахранването в няколко области на страната в перидоа 6 - 12 февруари. Проблеми с тока е възможно да има във Видин, Благоевград, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Монтана, Перник, София-област, София-град. Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти.

"Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването", гласи съобщението на дружеството.

"Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 6-12 февруари 2017 г. включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върху които са извършвани планирани дейности", допълват от ЧЕЗ. Информацията за инвестиционната програма е донякъде изненадваща, тъй като наскоро стана ясно, че ЧЕЗ обмисля да продаде бизнеса си в България. ЧЕЗ притежава в България електроразпределително и електроснабдително дружества, въглищна централа във Варна с инсталирана мощност от 1265 МВ, както и две възобновяеми електроцентрали.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети