Стартира кампания за регистрация на домашните кучета в община Сапарева баня

DenNews.bg
28.02.2017
размер на текста:

Стартира кампанията за регистриране на домашните любимци в община Сапарева баня. До 31 март 2017 г. всеки собственик на едно или няколко кучета е длъжен да ги регистрира в общинския регистър на Общинска администрация - Сапарева баня. Собствениците на домашни любимци ги регистрират по вид, порода, брой и пол, като заплащат и съответната годишна такса-10 лв. на куче.
В 30-дневен срок от получаване на писмото, собствениците на домашни любимци са длъжни да регистрират, чипират и ваксинират кучетата си в Районна ветеринарно-медицинска служба или при лицензиран ветеринарен лекар. При регистрацията на кучетата се заверява ветеринарно-медицински паспорт.
Ако не бъде спазен срокът за отстраняване на нарушенията, следва съставяне на акт за установяване на административно нарушение и налагане на съответната санкция по Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред и общественото имущество на територията на община Сапарева баня.
Граждани, които се грижат за безнадзорни и безстопанствени кучета, нападнали или ухапали човек, подлежат на санкции съгласно наредбата.
Всички собственици на кучета са длъжни да разхождат кучетата си с нашийник и повод, а едрите породи и агресивни кучета с намордник, и да носят в себе си ветеринарно-медицинския паспорт и удостоверение за регистрация при проверка. Да се грижат за животните си и да вземат мерки животните да не създават опасност за хората или за други животни. Забранява се насъскването на кучета спрямо хора и други животни.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети