Оставено без надзор дете скочи от прозореца на детска градина „Калина” в Дупница

DenNews.bg
27.02.2017
размер на текста:

Снимка: Архив

Оставено без надзрор дете е скочило от прозорец на детска градинина „Калина” в Дупница. Преди това момчето се скарало с три деца от друга група и се наложило да бъде изолирано в стая. Там е оставено под надзора на помощник-възпитателка, която обаче оставила момчето без надзор, за да отиде до тоалетната. Имено тогава детето скочило от прозореца. Момчето е с охлузни рани, не е пострадало тежко.
Инцидентът, станал на 23 февруари, е проверен от комисия, назначена със заповед на кмета Методи Чимев. Проверката на обстоятелствате е извършена от Таня Петрова, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“; Тодор Петков, началник отдел и Диана Самарджиева, гл. специалист „Образование“ . Директорката на детското заведение Райна Хаджийска е запознала комисията със случая и предприетите действия от нейна страна.
По данни на директора, до 10.00 часа детето е влязло в конфликт с три деца от групата и учителката Елза Иванова-Васева решава да го изведе в друга стая. Поверено е на помощник- възпитателката Добрина Андонова в 10.00 ч. Същата отива до тоалетната като остава детето без надзор. Прозорците на занималнята са били отворени и детето е скочило. Оказана му е първа помощ от медицинската сестра Ваня Енчева, която е установила, че момчето е контактно, с прехапана долна уста и охлузна рана около брадичката. Хаджийска е позвънила в 10.20 ч. на родителите, които са дошли в детската градина около 11.00 ч. и са отвели детето. Комисията е установила, че е извършено нарушение в случая, тъй като детето е оставено без надзор от персонала. На детето е оказана адекватна помощ от страна на персонала и родителите са уведомени своевременно, се казва в протокола от проверката.
Уведомителни писма от кмета Чимев до всички директори на детски градини в общината ще бъдат изпратени днес. Съгласно текста на писмата при възникнали инциденти, аварии, злополуки с деца, педагогически специалисти и непедагогически персонал в срок до един час от узнаването директорите трябва да подадат първоначалната информация до Дирекция “Хуманитарни дейности” в община Дупница, а в срок до 24 часа писмен доклад до кмета съдържащ информация по случая и предприетите действия.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети