В Индонезия забраниха образователна книги за секса

DenNews.bg
22.02.2017
размер на текста:

Министерствота на образованието на Индонезия е призовало идателство да изтегли от търговската мрежа образователна книга за секса, в която се повдига темата за самозадоволяването, информира Ройтерс. 

В министерство посочили, че что книгата "Аз мога да спа сам и се уча как да се контролирам"  противоречии на приетите норми на поведение. Чиновниците са заявили, че  пособието съдържа порнография.
"Съдържанието на книгата не е подходящо за деца, то е повече от пошло",  се казва в изявление на  министерството. Нещо повече, ако издателят ако не изтегли книгата, ще бъде подложен на жестоки санкции.  .

Издателството е било принудено да поднесе извиненията си за нанесените щети, но уточнява, че книгата е издадена за това да помогне на родителите да научат децата си как да се пазят от сексуални посегателства. Шефът на идателството е уточнил, че при издаването на книгата са провеждани консултации с психолози и педиатри.
Индонезия – това е страната с най-многобройното мюсюлманско население на планетата. Разговорите за секса се смятат за табу.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети