Родители забравиха 6-годишно си дете в гората

DenNews.bg
20.02.2017
размер на текста:

Над 50 души са били вдигнати в събота по тревога да издирват забравено в гората край търговищкото село Давидово 6-годишно момченце, пише "Труд".
Детето било открито след близо 4 часа престой само сред дърветата. То било свито под храст, премръзнало и плачещо.
Нямало сериозни последици за здравето му, освен че било много уплашено, съобщиха участници в акцията по издирване на малчугана.
Детето било с родителите си и техни близки в гората, където били наети за дърводобив. Семействата, родом от Котелско, водели и малките с тях. По обед дърварите си тръгнали и минали през Давидово да пазаруват.
Час и половина по-късно се върнали ужасени и крещели, че го няма едното дете. Разбрали, че е останало в гората, когато се прибрали в квартирата си в друго село. Тъй като били много хора, всеки мислел, че то е в някоя от другите коли, разказа кметът на Давидово Сергей Петров.
Той веднага се обадил в полицията и общината в Търговище. От града били вдигнати екипи, включително и следово куче, за да хванат дирите на детето в гората.
От селото тръгнали още 10-ина коли, включително ловци и младежи. Към 16,30 ч, след близо час издирване те намерили малчугана.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети