Верижна катастрофа взе живота на 5 души, ударил се е и рейс с българи

DenNews.bg
15.02.2017
размер на текста:

Петима души са загинали, а 12 са ранени при верижна катастрофа на територията на Унгария, близо до границата с Румъния при ГКПП Нъдлак.
Шестнайсет превозни средства са катастрофирали в условия на гъста мъгла, сред които регистриран в Румъния автобус на компания "Евролайнс", пътуващ от Хамбург към Букурещ, съобщават ТАСС и Аджерпрес.
Според предварителна информация, мнозинството от пътниците в румънския автобус са български граждани, но се очакват допълнителни данни, съобщи румънският държавен секретар от министерството на вътрешните работи Раед Арафат, цитиран от Аджерпрес.
Катастрофата е станала заради два микробуса, които били спрели без сигнализация в дясната лента в условията на гъста мъгла.
Министерството на външните работи на Румъния съобщи, че сред загиналите има един румънски гражданин, а други шестима румънци са ранени.
Мениджърът на Окръжната служба за спешна помощ в румънския град Арад, близо до границата с Унгария, д-р Равека Никоара заяви пред Аджерпрес, че според информацията от унгарските им колеги, всички пътници на румънския автобус са невредими.
Според информацията в автобуса са пътували 25 румънски граждани.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети