Спартак отново засрами Червени шампиони и Синята лавина в Самораново

DenNews.bg
14.02.2017
размер на текста:

Спартак спечели традиционния футболен турнир на малки вратички в дупнишкото село Самораново. На финала тимът с капитан Васил Петров победи с 2:1 отбора на Червени шампиони. Головете за победителите отбеляза Емил Димитров за 2:0, а към края на срещата „червените“ направиха резултата по-почетен. На 3-то място в крайното класиране остана Синята лавина, а 4-ти са Гаднярите.
По регламент 4-те отбора първо играха по системата всеки срещу всеки, а след това първите два тима се срещнаха на финала за да определят победителя. Така Васил Петров, Георги Градевски, Стефан Георгиев, Емил Димитров-Спартак, Манол Манолов, Георги Янков и вратарят Кирил Ангелов вдигнаха купата на победителите за пореден път. Главен съдия пък бе треньорът на СК Патриот Кирил Чакъров, който нямаше кой знае колко работа във финалната среща, улеснен от коректното поведение на 12-имата на терена. 


Футболният турнир в Самораново се провежда от дълги години, като имаше 3-годишно прекъсване. Голяма част от състезателите играят за местния Сокол, който е лидер в първенството на Областна футболна група „Рила“. Това обаче не пречеше преди началото на надпреврата да се сипят закани между играчите на 4-те отбора. Стигна се дори до видео клипчета в стил „Валери Божинов“. Всичко на игрището в парка в селото обаче мина коректно и без напрежение.
„Радваме се, че и тази година успяхме да организираме такъв турнир. В предните издания са участвали доста повече отбори, но и този път се получи добре. Интересното е, че в турнира участват само момчета от Самораново, без „легионери“, коментира капитанът на Спартак Васил Петров, който носи лентана и по време на мачовете на Сокол.
 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети