МВР започва масови проверки на автобуси и камиони от днес

DenNews.bg
13.02.2017
размер на текста:

Засилени проверки на товарните автомобили и автобусите ще се правят в страната от днес до 19 февруари, съобщават от пресцентъра на МВР.
Операцията се осъществява във всички страни членки на европейската организация на службите на пътната полиция - TISPOL.
В акцията участват служители от пътната, криминалната и икономическата полиция. Те ще следят за превоза на нелегални мигранти и трафик на хора, за притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия, за превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване хора и други криминални престъпления.
В операцията се включват и представители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация". По време на проверките по метода "широкообхватен контрол" ще се осъществява контрол за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност", както и за наличието на винетен стикер за ползване на републиканските пътища.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване от страна на водачите им на времето за почивка, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите, сочат изводите от предишни подобни операции.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети