Мъртвопиян полицай е заплашвал младежи посред нощ, докато ги проверявал

DenNews.bg
11.02.2017
размер на текста:

 Днес към 03.00 часа на тел. 112 бил получен сигнал за инцидент, станал на кръстовище в гр. Раковски. Според първоначалните данни, след употреба на алкохол, 56-годишен служител, който шофирал лекия си автомобил, предприел проверка на 19-годишна водачка, спряла на знак стоп на кръстовището. Започнал да отправя заплахи и обиди към нея и спътниците й - 24-годишен мъж и 17-годишен.Пристигналият на място полицейски екип е отвел всички участници в инцидента в районното управление за изясняване на обстоятелствата. Служителят бил изпробван с дрегер, който отчел значително количество алкохол в кръвта му, той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и мярката му за задържане да бъде удължена до 72 часа.
По случая е образувано бързо производство, в рамките на което се извършват активни процесуално-следствени действия под наблюдението на прокуратурата.
По разпореждане на министър Пламен Узунов, срещу служителя започва и незабавна служебна проверка. Образувано е производство за тежко дисциплинарно нарушение и служителят е отстранен от длъжност.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети