Гимназисти от Дупница организират базар в помощ на 9-годишно момче

DenNews.bg
07.12.2017
размер на текста:

Ученици и преподаватели от Гимназия „Христо Ботев“-Дупница организират благотворителен базар в помощ на 9-годишно болно момченце.
Базарът ще се проведе от 18 до 22 декември в гимназията, а на него ще бъдат предложени изделия, изработени и предоставени от учениците.
В момента 9-годишният Кристиян Илиев е приет за химиотерапия в ИСУЛ. На 25 октомври той е диагностициран с много агресивно злокачествено заболяване и има нужда от средства за лечение.
Родителите на момчето - Георги и Елена Илиеви, призоваха за помощ в социалните мрежи.
"Никога не съм мислил, че ще ми се наложи да се обърна с такава молба, към всички Вас, но животът не винаги е справедлив и ни предлага, както добри, така и тежки изпитания. На 25.10.2017 г. малкия ни син Кристиян (9 г.) беше диагностициран с рядко срещано и агресивно заболяване - сарком на Юинг (злокачествен тумор). Криси започна химиотерапия в Детско Онкохематологично Отделение ИСУЛ. Това е една малка част от дългия път, който трябва да измине", пише бащата Георги.
Родителите са се свързали с някои от най-добрите болници в Европа за консултация и лечение. На база изследванията, които са изпратили, им е изпратена оферта с първоначална сума от 100 000 евро.
"Обръщаме се към всички, които имат възможност и желание да помогнат за събиране на необходимите средства, за да може Кристиян да замине за чужбина, където се надяваме с общата ни помощ да продължи лечението си. Благодарим ви за помощта и подкрепата в този труден за семейството ни момент!", молят родителите.
Всеки, който желае да помогне на Кристиян в тежката борба с болестта, може да го направи и с паричен превод:

Банка ДСК ЕАД
IBAN: BG74STSA93000024851904 - в лева
IBAN: BG71STSA93000024851958 – в евро
BIC: STSABGSF
Кристиян Георгиев Илиев

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети