66-годишен учител е арестуван за блудство с 13-годишно момиче

DenNews.bg
22.12.2017
размер на текста:

66-годишен учител и обвинен от Районна прокуратура-Казанлък за блудство с 13-годишно момиче.
Досъдебното производство срещу мъжа с инициали С.Г. е за това, че на 13 декември е извършил действие с цел възбуждане или удовлетворяване на полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст, чрез използване на положение на надзор, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.
До момента са извършени разпити на свидетели пред съдия и в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, изготвена е техническа експертиза, приобщени са писмени и веществени доказателства и е повдигнато обвинение. Предстои установяване на цялостната дейност по извършване на престъпление против половата неприкосновеност.
Учителят е арестуван за срок от 72 часа и предстои съдът да реши дали да му наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Районна прокуратура – Казанлък счита, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е извършил престъплението, възползвайки се от положението на надзор спрямо малолетното лице. Трябва да се осуети възможност за въздействие от страна на обвиняемото лице спрямо пострадалата и свидетели на престъплението, мотивираха се от държавното обвинение.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети