Гръцки фермери готвят блокада на границата с България

DenNews.bg
13.12.2017
размер на текста:

Гръцките фермери обявиха стачка за утре, а в неделя ще се съберат да решат какви ще бъдат бъдещите им протестни действия.
Превърна се в традиция в последните години, около Нова година, когато нямат работа на полето, те блокират границите с България и Македония.
Това е възможно да се случи отново. Засега е ясно само, че земеделските производители се събират на голяма среща на Общогръцкия Координационен комитет от цялата страна, където ще се реши как точно ще се протестира.
Фермерите реагират срещу правителствената политика по жизненоважни за тях въпроси, съобщи "Български новини". Протестират срещу увеличението с 2% на осигурителните вноски, които удрят 23.20% от приходите им за 2018 година. също така са против решението осигурителните вноски да не се приспадат от данъка, както беше в сила през тази година, а да се считат за доходи и да се облагат с данък.
Протестират още срещу намаляване на социалните помощи в областта на общественото здравеопазване и горивото за отопление. Особено в здравеопазването ситуацията е драматична. Огромният недостиг в болниците и здравните центрове на персонал ще се задълбочи, което създава проблеми на населението. Засега никой не може да каже какво ще решат. Сигурно е само, че в неделя от 12.00 часа започва срещата. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети