Турски режисьор е брутално убит в дома си

DenNews.bg
12.12.2017
размер на текста:

Турският режисьор Мустафа Кемал Узун е бил брутално убит в дома си в Истанбул от млад мъж, който имал епизодична роля в един от телевизионните му сериали.
58-годишният режисьор е бил намушкан няколко пъти в гърба, а главата му е била разбита от множество удари с бейзболна бухалка, съобщи вестник „Хюриет дейли нюз".
Убийството е извършено в нощта срещу 10 декември. След сигнал полицията открила Узун в къщата му в квартал "Шиле". На местопрестъплението е установено, че портфейлът, мобилният му телефон и колата му са откраднати.
По записи от камерите и след разпити на свидетели разследващите бързо успели да установят кой е убиецът. Той е задържан няколко часа по-късно в дома му в квартал "Бейликуджису".
Телефонът на режисьора е бил открит у него. Освен това той показал на полицаите къде е паркирал автомобила на жертвата. Извършителят е признал какво е извършил, като обяснил, че причина за убийството станал скандал след употреба на алкохол.
Мустафа Кемал Узун е автор на 49 филма и телевизионни сериали и е носител на осем филмови награди, част от които международни.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети