Запалиха колата на шефа на затвора в Пловдив

DenNews.bg
01.12.2017
размер на текста:

 Под наблюдението на Районна прокуратура-Пловдив е образувано досъдебно производство по чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс – за палеж на моторно превозно средство.

На 30 ноември 2017 г., около 21,35 часа, в Първо РУ на МВР-Пловдив е получен сигнал за горящ лек автомобил в гр. Пловдив. На място е бил изпратен полицейски екип, който установил, че автомобилът е марка „Опел Фронтера“, с пловдивска регистрация, и е собственост на Началника на Затвора в гр. Пловдив – Божил Иванов. От пожара са нанесени материални щети в предната част на моторното превозно средство. Към момента не е установен извършителят.

По досъдебното производство са извършени оглед на местопроизшествието, разпит на свидетели и др., като във връзка с установяване на фактическата обстановка по делото за 24 часа по Закона за МВР са задържани две лица.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават да се извършват активни процесуално-следствени действия – допълнителни огледи и оперативно-издирвателни мероприятия, с оглед установяване на извършителя на престъплението.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети