Ученици от Дупница показаха с колажи, че знанието предпазва от СПИН

DenNews.bg
01.12.2017
размер на текста:

Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетните към община Дупница отбеляза с редица прояви 1-и декември - Световния ден за борба със СПИН днес.
По този повод, МКБППМН бе организирала ученически конкурс за колаж на тема: "СПИН - знанието предпазва". В конкурса участваха ученици от 5 до 12 клас, а в партера на общината бяха изложени всички изпратени колажи. Жури оцени трите най–добри творби и връчи награди на победителите.
С първо място бе наградена Мария Евлогиева от Школата по ИИ към читалище "Зора - 1858, с ръководител Лора Делибалтова. Втората награда бе присъдена на петокласничката Виктория Демиревска от ОУ "Св. св. Кирил и Методий", а трето място на Лъчезар Христов - 5-и клас в ОУ "Св. св. Кирил и Методий".
Секретарят на МКБППМН, Ценка Стоянова, връчи грамоти за участие и обяви останалите поощрителни награди: Димитринка Спасова и Виктория Здравкова от СУ "Паисий Хилендарски", Дженифър Стоева от ОУ "Кирил и Методий", Габриела Стамболийска и Михаела Мирчева от СУ "Паисий Хилендарски".
"Моето здраве е мое право" е мотото на Европейската седмица за изследване на ХИВ/СПИН. Община Дупница също се включва в кампанията на РЗИ-Кюстендил. Десетки граждани си направиха безплатно, анонимно изследване и се информираха за ХИВ/СПИН. Бяха раздадени и здравно-промотативни материали.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети