Един от обирджиите на банкомата в Сапарева баня е задържан, издирват още трима

DenNews.bg
09.11.2017
размер на текста:

Изоставеният джип на обирджиите. Снимка: bTV

Един от обирджиите, взривили тази нощ банкомат в банката в Сапарева баня, е задържан. Продължава издирването на още трима, текат обиски на жилища в Перник, собственост и обитавани от заподозрените.
Спецоперацията с участие на полиция, жандармерия, Специализираното звено за борба с тероризма, следови кучета и хеликоптер продължава край пернишкото село Боснек. Обирджиите се крият в гората там.
Джипът, с който е извършен ударът, беше открит тази сутрин край пернишкото село. Откраднатите пари са изоставени. Установено е, че джипът е краден и е с регистрационни табели на друго превозно средство, табелите също са крадени.
Джипът с извършителите е успял да преодолее полицейска блокада при бягството, но униформените не са открили стрелба, въпреки че е имало риск за живота им и те са били в правото си да стрелят, обясни главният секретар на МВР Младен Маринов.
В операцията участват спецченгетата от антитерористичното звено, тъй като се предполага, че обирджиите са въоръжени. На терен има и екип сапьори, заради вероятността бегълците да имат бутилки с газ или сгъстен въздух, които може да бъдат използвани за експлозия.
Към момента се предполага, че четиримата извършители на обира в Сапарева баня са свързани със серията обири на банкомати чрез взривяване в столицата. Те са криминално проявени.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети