Уволнен военен превърна US църква в касапница

DenNews.bg
06.11.2017
размер на текста:

26 души са убити, а над 20 ранени при стрелба, открита от уволнен военен в църква в щата Тексас. Осем от ранените са в критично състояние.
Кървавото нападение се е разиграло в църква в малкото градче Съдъррланд Спрингс. Нападателят е 26-годишен мъж. Той започвал да стреля, докато бил отвън, и продължил да стреля вътре, в самата църква, с полуавтоматично оръжие.
Жертвите са на възраст между 5 и 72 години. Сред тях е и 14-годишната дъщеря на пастора, който по това време е бил извън града. Общо 683 души живеят в градчето.
На излизане от църквата стрелецът бил пресрещнат от въоръжени съседи и започнало преследване с коли. Драмата завършва с катастрофа на 12 километра от местопрестъплението.
Стрелецът е намерен мъртъв, но не ясно дали се е самоубил или е бил прострелян от съседа си. Властите са намерили и други оръжия в неговата кола. Оръжието, с което е извършено престъплението, в Америка струва между 500 до 900 долара.
Нападателят е бивш военен, който преди няколко години е лежал 12 месеца в затвора за насилие над жена си. Той е живял в Сан Антонио, на 50 километра от тази църква.
В посолството на България във Вашингтон няма постъпила информация за загинали или пострадали български граждани по време на стрелбата.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е на 12-дневна обиколка в Азия, написа в Twitter: "Нека Господ да е с хората от Съдърленд Спрингс, Тексас. ФБР са на мястото. Аз следя ситуацията от Япония". Източник: Нова телевизия

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети