Подписка събира подкрепа от цял свят срещу Луковмарш

DenNews.bg
27.11.2017
размер на текста:

Организацията на евреите в България „Шалом“ и Световната еврейска общност стартираха подписка против провеждането на "Луковмарш" в София през февруари следващата година.
Двете организации призовават държавните институции и общински власти в София да положат необходимите ефективни усилия за възпрепятстване на плановете за провеждане на "Луковмарш".
До момента в онлайн подписката са се подписали над 4000 души от различни краища на света Сред тях има хора от Канада, Кралство Нидерландия, Бразилия, САЩ, Израел, Великобритания и Аржентина. Организаторите смятат да връчат подписката на премиера Бойко Борисов. Всеки, който иска да се подпише, може да го направи ТУК.

"През първата половина на 2018 година България ще поеме Председателството на Съвета на Европейския съюз. Престижното водещо място на страната ни в блока през този период ще означава тя да поеме ролята на лидер, който отстоява споделените ценности на Европейския съюз, сред които са толерантност и заклеймяване на екстремизма, расизма, ксенофобията, антисемитизма и всички други форми на дискриминация", коментират от "Шалом".
„Ще бъде огромна политическа грешка за страната ни, явяваща се столица на Европейския съюз, да разреши провеждането на нощно шествие с участието на хиляди черноризци със запалени факли, поддръжници на личност и идеология, която символизира най-мрачните моменти от европейската история на 20-ти век – времена, които в действителност създадоха нуждата от Обединена Европа като гарант катастрофата да не се повтори", добавят от „Шалом“.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети