Отложиха назначаването на прокурист в общинската болница в Дупница

DenNews.bg
24.11.2017
размер на текста:

Общински съвет-Дупница отложи избора на прокурист в общинската болница. На днешната сесия бе решено единствено, че прокурист ще има, но кой ще бъде той ще бъде решено на предстоящото на 15-и декември заседание.
Днес за поста бяха предложени имената на д-р Йордан Никулчин и Александър Иванов. Д-р Никулчин не беше в залата и не стана ясно дали той ще се съгласи да поеме поста, тъй като това би означавало да се откаже от мястото си в Общински съвет.
Днес съветниците решиха още комисия да извърши одит на общинската болница. Резултатите трябва да бъдат готови и предоставени на Общински съвет в срок до 20 дни. В комисията влизат съветниците Димитър Крекманов, Станислав Павлов, Ивайло Шаламанов, Емил Христов и д-р Кирил Кирилов.
По предложение на д-р Матей Попниколов, който е бивш управител на Регионалната здравна каса, ще бъде поискан и одитът на МБАЛ „Св. Иван Рилски“, който се предава на всеки 6 месеца на НЗОК. Според д-р Попниколов именно в този одит се
Нов конкурс за избор на управител на болницата бе насрочен за 16-ти януари 2018 година. Председател на комисията по избор ще бъде д-р Стефан Ковачев от болница „Света Ана”-София. За секретар бе определен Йонко Гергов, а членове ще бъдат общинските съветници Иван Танев и Станислав Павлов, както и представител на Регионалната здравна инспекция.
Както сме писали, проведените два конкурса завършиха без избор на управител, заради лошите оценки на двамата кандидати, единият от които е сегашният управител доц. Димитър Недин.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети