БСП иска разследване на програмата за саниране заради корупция

DenNews.bg
23.11.2017
размер на текста:

БСП внесе в парламента искане за създаване на анкетна комисия, която да проведе разследване за това има ли корупционни схеми в програмата за саниране на жилищни сгради. Причината са репортажи за некачествен и лесно запалим стиропор, използван при обновяването на блоковете у нас.

Освен това социалистите настояват да се обяви категорично какво ще бъде бъдещето на програмата, тъй като към момента има няколко хиляди сключени договора за обновяване на сгради, но не и предвидени пари за това.
„Не е ясно какво е бъдещето на програмата. Към момента не е ясно какъв процент ще бъде заплащан от българските граждани, ако те продължат своето желание да санират жилищните сгради, в които живеят. Това създава дискриминация между тези, които ползваха 100% финансов ресурс, и тези, които трябва да доплащат”, смята Жельо Бойчев от БСП.
От БСП настояват да се изяснят критериите на програмата и нейното изпълнение, както и да бъде даден отчет за изпълнението до момента.
Към момента има подписани договори за 2 милиарда лева, припомни Бойчев. Трябва да се изпълнят над 4 000 договора за саниране, но пари в бюджет 2018 за програмата няма.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети