Задържаният за обира на банкомат в Сапарева баня остава а ареста

DenNews.bg
22.11.2017
размер на текста:

Окръжен съд-Кюстендил остави единствения задържан за обира чрез взрив на банкомат в Сапарева баня в ареста, като потвърди мярката „задържане под стража“, постановена от Районен съд-Дупница.
На 13 ноември дупнишките магистрати наложиха най-строгата мярка за неотклонение на 34-годишния Господин Динев заради възможността да извърши друго престъпление или да се укрие.
Днес съдът в Кюстендил отхвърли молбата му за промяна на мярката в по-лека. Магистратите разполагат с гласови свидетелства на шестима свидетели по делото, които твърдят, че Динев е участвал в акцията по обира на банкомата в Сапарева баня.
Динев беше привлечен като обвиняем от прокуратурата заради това, че на 9 ноември, около 3,20 часа, в съучастие с Тодор Богданов, Кирил Микев и Красимир Йорданов, в качеството му на помагач, е улеснил кражбата на банкомата от офис на банка ДСК в Сапарева баня.
Той управлявал кола, осигурявайки безпрепятственото придвижване на друг автомобил, с която било извършено престъплението. Откраднатият сейф от банкомата е съдържал касета с 9000 лева. Ако бъде осъден, Динев може да получи присъда от 1 до 10 години.

Междувременно полицията все още издирва неуспешно тримата основни участници в обира - Богданов, Микев и Йорданов, които успяха да се измъкнат при преследване, въпреки че в него участваха барети, жандармерия, хеликоптер и дронове. От МВР съобщиха, че тримата бегълци са опасни.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети