Арестуваха извършителя на показния разстрел в Перник

DenNews.bg
22.11.2017
размер на текста:

Извършителят на показния разстрел в центъра на Перник - 31-годишният Цветан Иванов е задържан вчера, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Убийството на 25-годишния Робърт Величков бе извършено в ранните часове на 15 ноември пред денонощен магазин в областния град. Младият мъж бе прострелян с пет куршума, единият от които контролен, и почина на място.
Криминалистите установиха, че извършителят е 31-годишният Цветан Иванов, който е от Плевен, но е пребивавал в Перник без адресна регистрация. След разстрела, убиецът се укри и бе обявен за общодържавно издирване.
За Иванов се знае, че е правил опит за самоубийството, бил е агресивен и е злоупотребявал с алкохол. В нощта на убийството, младият мъж загубил пари в казино, а след това разменил обидни реплики с Роберт Величков. Ядосан, Цветан Иванов отишъл до дома си, взел незаконен пистолет, върнал се и убил по-младия мъж.
Вчера убиецът е задържан и е привлечен като обвиняем за умишлено убийство. С прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа. От полицията обаче не уточняват къде е арестуван Цветан Иванов, тъй като имаше информации, че след разстрела той е успял да избяга през Сърбия в страна от ЕС.
Работата по случая продължава.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети