Фотограф от Варна отива на съд за разпространение на порнографски материали

DenNews.bg
21.11.2017
размер на текста:

 Районната прокуратура във Варна предаде на съд фотограф за създаване и разпространение на порнографски материали
На съд с две обвинения Районната прокуратура във Варна е предала 50-годишния Николай Г., създавал и разпространявал в интернет порнографски материали. Престъпленията по член 159, ал. 1 и по ал. 2 от НК подсъдимият извършил като продължавано деяние.

50-годишният подсъдим се занимавал с актова фотография от около 10 години. Чрез различни сайтове, в които момичета публикували обяви за фотомодели, той се свързвал с тях. Предлагал им срещу хонорар от 150 – 200 лева да заснемат еротични сесии. Фотосесиите се снимали на плажната ивица във Варна и трябвало да изглеждат все едно са правени от воайор.

След получаване на съгласието на фотомоделите да бъдат снимани, фотографът предоставял снимките и видеоматериалите в интернетсайт, където се провеждало класиране. Според натрупания рейтинг подсъдимият получавал заплащане в долари.

В средата на юни 2016 г. в дома на фотографа било извършено претърсване и изземване. От назначената визуално-художествена експертиза на намерените видеофайлове и снимки по делото било установено, че материалите представят открито сексуално поведение, изразяващо се в похотливо показване на половите органи в предизвикателни пози, мастурбация, фелацио и полово сношение.

Подсъдимият е неосъждан, с висше образование и е съдействал за разкриване на обективната истина.

Делото срещу 50-годишния фотограф предстои да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети