50 дълголетни семейства вдигнаха купон с блясък на злато и диаманти в Дупница

DenNews.bg
21.11.2017
размер на текста:

Купон с блясък на злато и диаманти събра 50 дълголетни семейства в церемония за подновяване на брачните клетви в Дупница. Тържествената церемония вече се превърна традиция за Денят на християнското семейство, днес се проведе за пета поредна година.
44 семейства, празнуващи "златна" и 6 семейства, отбелязващи "диамантена" сватба се подписаха едновременно в летописната книга.
Момичета и момчета от ФТА "Актавис" посрещнаха всяка двойка с питка, мед и китка здравец. Най-възрастното семейство Иван и Драга Михайлови по стар обичай предадоха питката с тайната на дългогодишния съвместен живот на най-младото семейство в Дупница Владимир и Адриана Лазови.
Кметът Методи Чимев поздрави семействата и им пожела да предадат своята мъдрост на своите деца и внуци. "Защото от семейството по-ценно и скъпо няма. Вие сте хората, които сте пример за нас-младите, и вие сте тези, които трябва да помагате в насоките, за да празнува всяко семейство своята златна или диамантена сватба, както вие днес", обърна се към празнуващите Чимев.
Огромна торта бе подготвена за тържеството и бе разрязана от най-старото семейство и градоначалника. Музикална програма бе подготвена от танцьорите от ФТА "Актавис", а след края на официалната част, всички извиха хоро, а празникът продължи на дансинга и подготвените трапези.


ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ В РУБРИКАТА НИ ДЕНЯТ В СНИМКИ 

 

 

 

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети