Разплата за обидата: Фенка на Марек Юнион-Ивкони осмя „стратега“ Сашо Везенков

DenNews.bg
20.11.2017
размер на текста:

Фенка на волейбола и Марек Юнион-Ивкони постави черешката на тортата, поднесена ни от играчите с победата им над шампиона Нефтохимик в Бургас вчера. Радостина Костова отвръща на шефа на Нефтохимик Сашо Везенков, който нанесе обида на дупнишките фенове и играчи с коментара си, че представянето на Марек Юнион-Ивкони в Шампионска лига било излагация, а решението марекчани да играят с младите си надежди –грешно. Много вода изтече и много волейболни срещи отминаха от коментара на родения в Бобошево Сашо Везенков, но обидата за дупничани не е избледняла, защото с нея се направи опит да бъде заличено достойното представяне на Марек Юнион Ивкони в Шампионска лига в продължение на три години. Освен това „анализът“ на Везенков осмя решението на ръководството не да се залага на звезди и легенди, а на млади таланти-нещо което превръща школата на Марек Юнион-Ивкони в различния спортен проект – носещ успех на полето, радост на трибуните, но и инвестиция в бъдещето. Проект, изграждащ нови спортисти, толкова нужни и на България, и на Дупница.
Вчера дупничани, отново с младежки състав, надвиха сегашните шампиони-отбор от легенди, подплатени с огромен опит и хонорари. Тази победа донесе двойна радост на феновете, защото е доказателството, че различният спортен проект има смисъл, а и защото е най-точният отговор на обидата, нанесена им от Везенков. Той така и не се извини. С вчерашната победа на Марек Юнион-Ивкони обаче Везенков беше извинен- няма как думите му да са обида, щом са просто празни приказки и бръщолевения по адрес на истинските шампиони-младите лъвчета на Дупница, шампиони по любов от феновете, шампиони по спортна дързост, шампиони с няколко купи в архива и шампионска заявка за бъдещето. В Дупница така го правим. Бием, падаме, ставаме, викаме от радост, викаме от яд, но все се изправяме.

 

Публикуваме коментар на дупничанката Радостина Костова без редакция:

 

 

След като участията на Марек Юнион-Ивкони в Шампионска лига не бяха от полза на българския волейбол, то трябва да благодарим на господина Везенкова след този "грандиозен урок", който ни предаде "Нефтохимик". Браво, Везенков, браво. Така се играе в Шампионска лига. Благодарим ти, че ни показа правилната посока и пътя, от който има полза българският волейбол.
Горките "Фридрихсхафен", пълни с половин дузина известни в цял свят волейболисти. А Витал Хайнен толкова се беше притеснил от предстоящите уроци в България и Германия, че изяде не един, не два, а три флумастера в Бургас. И нормално да беше притеснен. С играчи-анонимници, срещу класата и волейболните познания на шефа на съперника,... а какво остава за силата на отбора му. Страх, бе, страх. Трепереше Виталчо, чак беше научил от страх български език, за да следи какво ще каже господина Везенкова.
Научихме си в Дупница урока, Везенков. Разбрахме, че не трябва да разчитаме на българи, не трябва да разчитаме на момчета от школата, не трябва да ги хвърляме срещу големите отбори да играят. Трябва да се поучим от проекта на Везенков в Бургас, за да бъдем от полза на българския волейбол, когато играем в Европа. Ама не бързаме, че трябва да узреем, а и имаме сериозен проблем - разчитаме на момчетата от детско-юношеската ни школа. Едни момчета от Дупница и селата са. Вярно, че и с тях направихме няколко победи в Шампионска лига и загуби с по 2:3 гейма, и повзехме някоя и друга точица за клубния коефициент, ама кои сме ние да говорим за ползите в българския баскетбол, след вещите и професионални коментари на експерт Везенков. Опа, баскетбол ли казахме?! Извинявайте, обрЪкахме се.
А сега сериозно. Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала краката.
Винаги сте бил добре дошъл в Дупница, ама след обидата, която нанесохте... Е, любителите на волейбола, спортните фенове не са глупави и оценяват. Оцениха как Найден Найденов се представи с местни момчета от Дупница, някои от които бяха гледали Мусерски, Симон Тишер и компания само по телевизията, и оцениха празните приказки за проекти, ползи и бля бля.
Затова е хубаво първо да се мисли, да се преценява и след това да се говори. Поне във волейбола е така...
И преди да говорите за ползите, може да се наемете например да изградите едно детско отборче в Бобошево, да инвестирате в база и да развиете баскетболна школа там. И като падате, ще знаете, че сте загубили с местни деца, но ще напускате с високо вдигната глава.
Иначе, най-искрено желаем успех на "Нефтохимик" в мачовете от по-слабия турнир - Купата на европейската конфедерация с непретенциозния чешки "Дукла". Защото всеки един фен в Дупница уважава Найден Найденов, братята Братоеви, Теди Салпаров, които са ни носили десетки положителни емоции и с националния отбор и са истински мъже. Вярваме, че този отбор има сили за отлично представяне и сериозна следа, която да бъде оставена дори до полуфинал, а защо не и повече. Защото те знаят как, могат го и ще го покажат на игрището. Не на думи..
Междувременно, вчера в Бургас ви бихме с деца само от нашата школа (без либерото).
С уважение: Радостина Костова, фен на волейбола и Марек

Най-четено

Темите от "Коментари"

Етикети