Взрив на битова газ срина жилищна сграда, шестима са загинали

DenNews.bg
10.11.2017
размер на текста:

 Шест са към момента жертвите на срутване на 9-етажна жилищна сграда след взрив на битова газ в град Ижевск в руската република Удмуртия. Сред загиналите има и две малки деца.
Три ранени деца са в болница, двама души остават в неизвестност и продължава издирването им.
Спасителните работи на мястото на произшествието продължиха и през нощта. Те обявиха минута тишина, за да могат да се чуят евентуално викове или стонове на затрупани хора. Целият град замря - спряха и всички автомобили, като дори изгасиха двигателите си.
Със специално обучени кучета са локализирани две места, където е възможно да има затрупани хора, и там са насочени усилията по най-внимателно разчистване. Въпреки това заплахата от размествания на тежките бетонови развалини е голяма, включително и за спасителите. Някои от бетоновите плочи са надвиснали опасно и могат да рухнат, усложнявайки още повече операцията и работата на спасителите.
На място в разчистванията участват над 1000 души и 185 единици техника, включително и безпилотни летателни апарати, съобщиха от руското министерство на извънредните ситуации. Много обитатели, които не са били в сградата си в момента, са крайно притеснени за съдбата на близките си, останали вътре.
Товарен самолет Ил-76 докара от Красноярск 100 специално обучени спасители от Сибирския издирвателно-спасителен отряд. Източник: dir.bg

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети