Продължава издирването на тримата обирджии, взривили банкомата в Сапарева баня

DenNews.bg
10.11.2017
размер на текста:

Продължава издирването на обирджиите, взривили банкомат в центъра на Сапарева баня през нощта срещу четвъртък. Преследването продължава по земя и въздух около пернишкото село Боснек, където полицаите губят следите на престъпниците вчера сутринта, след като джипът, с който те бягат, успява да премине полицейска блокада, а мъжете да продължат бягството си пеша.
В операцията се включиха над 250 полицаи, жендармеристи и антитерористи, следови кучета, дрон и хеликоптер.
Един човек беше задържан, но трима успяха да избягат и са обявени за общодържавно издирване. Това са пернишките кримки Красимир Йорданов, Кирил Микев и Тодор Богданов.
Арестуваният вчера е Господин Динев, управител на заведение в Перник. Предстои обвинението срещу него да бъде прецезирано, т.е. да стане ясно за какво престъпление ще отговаря той. Той е арестуван, след като е започнало преследването на тримата заподозрени за извършването на обира и не е участвал пряко в разбиването на банкомата.
След като вчера информацията бе, че откраднатите пари са били изоставени в джипа на обирджиите, днес става ясно, че в превозното средство е открита касата на взривения банкомат, но не и парите. Припомняме, че джипът е краден и с регистрационни табели, откраднати от друг автомобил.
Към момента се знае, и че полицията е следяла тримата заподозрени преди те да се опитат да оберат банкомата в Сапарева баня.
Операцията по издирването на бегълците продължават. Има обаче вероятност тримата вече да са достигнали Сърбия, тъй като границата е само на няколко километра от Боснек.
Днес може да бъде поискана помощ от местни ловци, които познават добре терена и всички пътеки в района.

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети