Образователният министър идва в Дупница на дискусия за бъдещето на младите, учениците ще имат дума на срещата

DenNews.bg
01.11.2017
размер на текста:

По инициатива на народния представител Ивайло Константинов и кмета на Дупница Методи Чимев ще се проведе регионална среща-дискусия по актуални въпроси в сферата на образованието. Специално участие в нея ще вземе министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, а събитието ще премине под наслов „Възможности за реализация на младите хора в община Дупница”.
Дискусионният форум ще се проведе този петък, 3 ноември, от 12:30 ч. в Заседателната зала на община Дупница. В срещата участие ще вземат директори на училища от общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол, проф. Лалко Дулевски – председател на ИСС, ученици, учители, представители на местния бизнес, НПО и експерти.
Целта на дискусионния форум е местната власт, в диалог със завършващи ученици от средните училища в Дупница, да представи визията за развитието на общината и на тази база да бъдат дискутирани нагласите за професионална реализация. "Имаме някои идеи, дори сме направили известни постъпки в определена посока и на тази среща с министъра се надяваме да имаме повече яснота. Освен това, важно е да се чуе мнението на самите ученици, които са "вътре" в системата и най-добре могат да разкрият пропуските, да предложат свои виждания и изтъкнат недостатъци. Разбира се, ще обърнем внимание на възможностите за реализация след завършване на образованието си, в каквато посока работим, но повече информация ще има на самата среща", коментира Чимев.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети