Дискусия за Българското председателство на Съвета на ЕС ще се проведе в Сапарева баня на 3 ноември

DenNews.bg
01.11.2017
размер на текста:

Сапарева баня е поредният домакин на информационна среща по повод Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Курортният град ще бъде домакин на третата поредна и заключителна информационна среща, която се организира от Областна администрация Кюстендил, съвместно с община Сапарева баня. Инициативата е по линия на Комуникационната стратегия на България за ЕС и е по повод предстоящото Българско председателство през 2018, както и навършването на 10 години от присъединяването на страната към Европейския съюз.
Дискусия с граждани ще проведат областният управител на област Кюстендил Виктор Янев и кметът на община Сапарева баня Калин Гелев. На събитието са поканени представители на държавната и местна власт, граждански организации и широката общественост.
Организаторите предвиждат и съпътстващата културна програма, в която участие ще вземат: НЧ „От извора – 2013”, НЧ „Просветен лъч – 1905”, НЧ „Народни будители – 1926”, НЧ „Нов живот – 1928”, НЧ „Пробуда – 1923”, Клубът на жената и Детската школа по пиано. В програмата е предвидена още кулинарна и художествена изложба на местни творци и самодейци. Ще бъдат представени и атрактивни дървени фигури на животни, изработени с моторна резачка от талантливия самодеец Васил Говедарски.
Гражданите ще получат информационни материали относно същността и функциите на предстоящото Българско председателство.

Събитието ще се състои на 03 ноември, петък, от 18:00 ч. в големия салон на НЧ „Просветен лъч - 1905“, гр. Сапарева баня. Входът е свободен.
Ден по-рано домакин на такава среща ще бъде Дупница, а инициативата вече премина с висок интерес в Кочериново.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети