Започва акция "Зима"

DenNews.bg
01.11.2017
размер на текста:

От днес стартира акция „Зима“, която тази година ще протече на три етапа.
Първият етап е от 1 до 10 ноември и в този период ще има засилени проверки за велосипедисти и каруци. 6 ноември е обявен за Ден без загинали колоездачи на пътя. От 11 до 20 ноември кампанията е насочена към пешеходците, като пътните полицаи ще проверяват не само дали те спазват правилата за движение, а също така дали водачите са толерантни и се съобразяват с предимството им на обозначените места. Периодът съвпада и с обявения от ОНН Ден без жертви на пътя. В третия етап от акцията – от 21 до 30 ноември, катаджиите ще проверяват дали автомобилите са готови за зимата.
Униформените ще следят до колко автомобилите са подготвени за управление при зимни условия. Ще се проверяват изправността на фаровете, чистачките, устройствата за почистване на стъкла и дебелината на грайфера на гумите. При нарушения ще бъдат налагани санкции.
Шефът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски напомни, че през зимния сезон вече е задължително да се кара с гуми, чийто рисунък на грайфера е равен или по-голям от 4 мм.
Представителят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Михаил Рашков увери, че имат готовност да посрещнат зимата и да се справят със снега на пътя. От 1 ноември е обявено влизането в режим на зимно поддържане на пътя. От дирекцията са имали възможност през октомври на няколко пъти да тестват готовността си с падналия сняг на Петрохан и Пампорово.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети