С Европейска заповед за арест търсят иракчанин на два пъти пресякъл границите ни

DenNews.bg
06.10.2017
размер на текста:

Районна прокуратура-Монтана издаде Европейска заповед за арест спрямо иракчанин, осъден за незаконно преминаване на българската граница.
Х.С.Салех е осъден на четири месеца „лишаване от свобода“ за незаконно преминаване на границата на страната, извършено повторно (престъпление по чл. 279, ал. 2 от НК).
На 17.06.2012 г. подсъдимият иракски гражданин – Х.Салех, влязъл през границата на страната от Турция в България без разрешение на надлежните органи на властта. Незаконното преминаване било осъществено в района на 315-та гранична пирамида през землището на с. Капитан Андреево.
За това престъпление той бил осъден от Районен съд – Свиленград на шест месеца „лишаване от свобода“, изпълнение на което било отложено с изпитателен срок от три години, и глоба в размер на 200 лв.
Три месеца по-късно, на 21.09.2012 г., заедно с граждани на Мароко и Ирак, той отново направил опит за незаконно преминаване на българската граница в местността „Кресна“ в землището на Чипровци, но не успял поради намеса на граничните власти.
С присъда от 16.03.2013 г. Х.Салех е бил осъден от Районен съд – Монтана за извършено от него престъпление на четири месеца „лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим и да заплати глоба от 100 лв.
С приведеното в изпълнение предходно наказание, общият срок на „лишаване от свобода“ за подсъдимия Салех е десет месеца.
С издадената Европейска заповед за арест осъденият се издирва за привеждане в изпълнение на наложеното наказание.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети