Христо Стоичков се извини на вицепремиера на Испания

DenNews.bg
05.10.2017
размер на текста:

Футболната легенда Христо Стоичков поднесе извинения за изказване си по адрес на испанския вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария. В емоционално обръщение за ситуацията в Каталуния той каза, че дядо, баща и дори непълнолетният син на Сантамария били последователи на бившия испански диктатор Франсиско Франко.
Извинението на Стоичков идва след като испански медии съобщиха, че вицепремиерът възнамерява да съди бившия футболист на "Барселона".
"Единственото, за което искрено съжалявам е, че споменах сина на вицепремиера. С ръка на сърцето се извинявам за думите си. Съжалявам, че споменах детето на Сорая Саенс, което няма ни най-малка вина за случилото се в Каталуния. Въпреки всичко, снимките показват всичко лошо, което се случи в Каталуния. Не понасям никой, който се отнася лошо с хората от Каталуния. Да живее Каталуния и нищо повече", коментира Христо Стоичков. Припомняме, че Стоичков осъди полицейското насилие по време на референдума за независимост на Каталуния пред мексиканската телевизия "Унивижън", за която работи, като се появи във видеото с каталунския флаг на ръката си.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети