Социални асистенти и домашни помощници в община Бобошево ще има до края на тази, както и следващата година

DenNews.bg
03.10.2017
размер на текста:

 На 2-и октомври в малката зала на читалище „Лоза” в Бобошево се проведе среща на социалните асистенти и домашни помощници, назначени по проект „Независим живот”, общинските съветници, кмета Крум Маринов и екипа по проекта, както и служители от администрацията.
На тази среща градоначалникът пое ангажимент общинска администрация да изготви всички необходими документи за осигуряване на средства, отпуснати по ПМС № 137/03.05.2017г. в полза на заинтересованите и нуждаещи се от програмата граждани. Срокът на програмата изтече на 8-и септември и Маринов трябва да направи всичко възможно, за да осигури продължаването й до 31.12.2017г. На срещата екипа по програмата обяви категорично, че няма да участва в нова такава през 2018 година. Общинските съветници Гергана Виделова и Стефан Тачев поеха ангажимент пред гражданите и кмета да намерят нов екип, който да разработи и подаде проектно предложение и да управлява проекта и през 2018 година. В отговор на поетия от двамата съветници ангажимент, а и в интерес на нуждаещите се от този вид грижи, Крум Маринов обеща да съдейства на новия екип.
Днес, 3-и октомври, кметът предприе необходимите мерки за изпълнение на обещанието си и проведе среща с народния представител от ГЕРБ Ивайло Константинов на приемния му ден в Бобошево като го запозна с проблемите в социалната сфера в общината и поетите ангажименти от страна на Стефан Тачев и Гергана Виделова за продължаване на програмата и след края на тази година. От своя страна народният представител Ивайло Константинов също пое ангажимент да съдейства.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети