Успешен старт на новия сезон за тенисистите на "Марек Дигеста"

DenNews.bg
03.10.2017
размер на текста:

С първи кръг от Държавното индивидуално първенство по тенис на маса „Млад Олимпиец“ до 12 години, започна новия 2017-2018 спортно-състезателен сезон. Той се проведе от 30.09 до 01.10.2017г. в град Момчилград. 7 деца, представители на дупнишкия СКТМ „Марек-Дигеста.спорт“, взеха участие - Методи Методиев, Стефан Димитров, Мартин Стоянов, Светлин Колев, Никола Крумков, Борис Стоянов и Василена Стефанова. В турнира участваха над 100 момчета и момичета от цяла Южна България. Дупничани наложиха пълна доминация и обраха медалите при момчетата. Методи,Стефан,Мартин и Светлин завършиха 1-ви в групите си и се класираха в основната схема. На 1/16 финал и 4-мата спечелиха срещите си. На 1/8 финал Методи,Стефан и Мартин победиха съперниците си категорично с по 3:0. На ¼ финал Методи победи с 3:0 състезател от Стамболийски, със същия резултат Стефан победи представителя на Локомотив София, а Мартин загуби много драматично и благодарение на неспортменска постъпка във важен момент от страна на съдията с резултат 2:3 от Стивън Адев от отбора на Ардино. На полуфиналите, Стефан отмъсти за съотборника си и победи Адев с 3:0, а Методи отстрани състезателя на Тополоград. Така двамата дупничани се изправиха един срещу друг в спор за титлата. След много красив мач, Стефан победи и спечели Шампионската титла,до която достигна без нито един загубен гейм. Методи остана втори със сребърен медал. Мартин Стоянов се класира 5-ти в крайното класиране,а Светлин Колев- 11. И четиримата състезатели се класираха директно за финалния етап на турнира,който ще се проведе догодина.При момичетата Василена Стефанова, също се подреди сред първите 14 и се класира директно за финалния етап.
Със страхотните си резултати, Дупничани заеха 1-во място в отборното класиране за финала на ДОП. От тази година по Наредба за Държавно Отборно първенство се класират 12 отбора / 6 от Северна България и 6 от Южна България / от Първи турнир „Млад Олимпиец” от сбора на най-малко трима и повече състезатели с най-предно класиране по точкова система,за ранклистата на БФТМ.
„Много се гордея с нашите състезатели. На такъв голям турнир, при тази конкуренция, двама наши представители да играят финал е голям успех. Поздравявам всички деца, треньори и родители, за достойното представяне на целия Дупнишки клуб,който за сетен път показа,че е един от елитните клубове на България. Това бе отлично начало на новия сезон. През 2017-2018г., амбицийте на клуба са за Шампионски титли при деца до 12 години, Юноши Старша възраст, Младежи 21 години и Мъже „А“ Група, в чест на предстоящия юбилей- 70 години Тенис на маса в град Дупница. Той ще бъде отпразнуван до края на календарната година,в Спортната зала в Дупница, на която церемония ще бъдат наградени над 50 бивши и настоящи състезатели и треньори, допринесли за многократните Шампионски титли във всички възрастови групи, участници на Световни и Европейски първенства, 2 пъти балкански шампион. През месец Октомври на клуба предстои участие в Първи кръг „А“ РГ Мъже,с изцяло подмладен отбор, ДИП „Млад Олимпиец“ до 15 години, през Ноември ДИП „Млад Олимпиец“ до 18 години и през декември Национален Коледен турнир до 12 и 15 години в град София.“- коментира председателя на клуба Любомир Ганчев.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети