Днес е ден на траур в община Камено в памет на жертвите на наводнението

DenNews.bg
26.10.2017
размер на текста:

 В бургаската община Камено днес е ден на траур в памет на жертвите от вчерашното наводнение. Трима души загинаха при бедствието, една жена продължава да се издирва, а много други са евакуирани, тъй като домовете им са сериозно пострадали от стихията. Най-много щети има в селата Равнец и бургаските квартали Горно и Долно Езерово. Тежко е положението и в селата Черни връх, Полски извор и Ливада. Тепърва предстои описване на щетите.

През цялата нощ жандармерията охранява наводнените села. Дежурят и аварийно-спасителни екипи, които при нужда да окажат помощ на местните хора. Денонощно се следи и състоянието на проблемните язовири в района. 7 каскадни водоема са със скъсани стени. Специалистите твърдят, че те не могат да създадат голяма приливна вълна, но заедно с обилните валежи са създали предпоставки за случилото се.

На места водната стихия е стигала повече от метър. В село Ливада две жени са се разминали на косъм от трагедията, а домовете им са затрупани с кал. Тази нощ те бяха приютени в сградата на общината.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети