Проливни дъждове затвориха улици в Казанлък и Стара Загора

DenNews.bg
24.10.2017
размер на текста:

 Проливни дъждове затвориха улици в Казанлък и Стара Загора. Там бяха отчетени и най-големите количества валежи. За 16 области днес в централна и източна България е в сила оранжев код за проливни дъждове. Утре валежите постепенно ще спират, но предупредителният оранжев код ще остане за Кърджалийско, Хасковско, Ямболско и Бургаско, в други 12 области е обявен жълт код.

Проливният дъжд в Стара Загора създаде затруднения с движението тази сутрин. Един от главните булеварди в града "Славянски" остана непроходим. Там водата достигаше около 50 сантиметра. Десетки автомобили бяха закъсали, а други използваха обходни маршрути. Това пък доведе до големи задръствания в централната част на Стара Загора. В посока към индустриалната зона се образуваха колони. За цялата област днес е обявен оранжев код за валежи. И в Казанлък валя обилен дъжд - падналите валежи са около 60 литра на квадратен метър. Пороят наводни възлови кръстовища и улици, в дупка пропадна и автомобил. След усилия на пожарникарите колата беше извадена.

От националния институт по метеорология предупредиха, че времето ще остане дъждовно, а валежите ще са до 50 литра на квадратен метър, като локално са възможни и до 60 литра.

Източник: БНТ

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети