Почина майката на три деца, която 7 наши болници отказаха да приемат

DenNews.bg
20.10.2017
размер на текста:

39-годишната Мариянна Цакова от Габрово, която се бореше с тежко онкологично заболяване в Турция след отказ за прием от 7 наши болници, е починала.
Това съобщи съпругът й Андриян Цаков в личния си профил във Фейсбук.
Преди около година Мариянна, която е майка на три деца, разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици добри хора, семейството й успява да събере 30 000 евро, необходими за лечението и операцията й в клиника в Турция.
В средата на септември обаче жената получава усложнения - силен кръвоизлив, докато е в София при своите родители. Седем болници отказват да я приемат въпреки състоянието, в което се намира.
Близките на младата жена са принудени да се обадят в турската болница и лекарите от там пращат линейка, която пристига в София за 5 часа. На 29 септември Мариянна е оперирана в Турция, но въпреки усилията на медиците там, вчера е загубила битката за живота си.
"Много ми е трудно да го напиша и все още отказваме да повярваме. Мариянка ни напусна, вече е ангел. Благодарим на всички, които отвориха сърцата си за нея. Погребението е в събота от 12 часа на Централните градски гробища в Габрово. Почивай в мир, Мариянна, а в сърцата ни - ще живееш винаги!", написаха модераторите на страницата "Да помогнем на Мариянна" във Фейсбук. Източник: dir.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети