КНСБ организира национален протест на 27 октомври

DenNews.bg
19.10.2017
размер на текста:

Това обяви на извънреден брифинг лидерът на организацията Пламен Димитров. Основното искане е за увеличение на заплатите с поне 10%, а на места и с 15%, каза той. Протестът ще бъде pред Министерски съвет и пред седалището на една от работодателските организации у нас - Асоциацията на индустриалния капитал в България. Синдикатът продължава да настоява заплатите в реалния сектор да растат поне със 100 лева всяка година.

Лидерът на КНСБ Пламен Димитров отново заяви, че исканията нямат никакъв политически привкус и хората не желаят партии да се припознават в чисто синдикалната битка.

Допълнителната мотивация за протеста е и предлаганото намаление на болничните - през първите три дни да се плаща 50 на сто, а не 70 на сто, както е в момента. Според Димитров фалшивите болнични не могат да се борят чрез намаляване на права, а с по-добър контрол. Синдикатите ще протестират и срещу опитите да се отнемат права на хората чрез повдигането от страна на бизнеса на темата за класа "прослужено време".

От КНСБ са избрали сградата на АИКБ като спирка на протеста, тъй като смятат, че председателят на Асоциацията се явява говорител на работодателските организации. От синдиката очакват около 6000 души да се съберат на протеста.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети