59-годишен блудства с 9-годишно момиченце и нападна баща му с брадва

DenNews.bg
17.10.2017
размер на текста:

59-годишният Христо К. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за извършени действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление с лице, ненавършило 14-годишна възраст. Престъплението по член 149, ал. 1 от Наказателния кодекс се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години.

Подсъдимият обитавал постройка в близост до краен жилищен блок в кв. „Владиславово“ във Варна. В района често играели деца от квартала, които си направили своя площадка със столчета и маси. Децата познавали живеещия в постройката мъж като чичо Ицо.

На 19 август 2017 г. около 18,30 часа 9-годишно момиченце отишло да потърси приятелите си на площадката. Подсъдимият забелязал детето и го повикал при себе си, подмамил го, че иска да му покаже нещо, и го завел настрани. Районът бил заобиколен от храсти и дървета. Там 59-годишният мъж извършил блудствените действия с момиченцето.

Детето забелязало измежду храстите баба си, която го търсела, и тръгнало към нея. Възрастната жена установила, че внучката й не е сама и различила в тъмното силуета на мъж, когото не познала. Тогава внучката й разказала какво се е случило.

Бащата на момиченцето отишло да търси насилника. Подсъдимият излязъл в брадва, която хвърлил по него. После се укрил.

На следващия ден полицейски служители открили Христо К. и го задържали.

Подсъдимият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, взета с определение на Варненския районен съд по искане на Районната прокуратура.

Предстои делото срещу 59-годишния мъж, който е с чисто съдебно минало, да бъде насрочено за разглеждане в съда.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети