Жена даде на измамница 45 000 лв. за жилище, щели да й помогнат лично Фандъкова и Борисов

DenNews.bg
17.10.2017
размер на текста:

Измамницата и жертвата се запознали във Фейсбук.

Майка на две деца е дала 45 000 лв. на измамница, обещала да й осигури жилище с "помощта" на кмета на София Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов.
Верка Стоянова срещнала Иванина в група за изоставени деца, които търсят родителите си в социалната мрежа Фейсбук преди повече от година, съобщава bTV.
Двете жени се сприятелили, след като Иванина обявила, че също търси биологичните си родители, тъй като е осиновена. По време на общуването си, Верка споделила с новата си приятелка, че е много притеснена, защото скоро ще я изгонят от ведомственото жилище, в което живее.
„Тази жена каза, че има много яки връзки в общината и, от дума на дума, че може да уреди жилище, в което живея, да си го закупя”, разказва Верка Стоянова.
Иванина успява да убеди майката на две деца да ѝ предостави цялата финансова информация за себе си. Жената заблуждава Верка, че има близки отношения с кмета на София Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов. Обещава да уреди жилището евтино и по втория начин, с което оправдава даването на големи суми на ръка.
„Те имат фирма и тя каза, че участват в обществени поръчки от там, и вече има връзки", обяснява измамената жена. Така Верка започва да дава големи суми пари на ръка на Иванина с надеждата да закупи апартамент. След като започва да се разколебава, а обещанието за сделка все не се случвало, Верка започнала да получава фалшиви имейли, които тя смятала, че са от кмета на столицата и от премиера Борисов.
„Аз се усъмних, когато открих едни и същи правописни грешки в писмата на Бойко Борисов и на Иванина. Всичко ще бъде „оки”. Тя много обичаше да казва „оки”, в писмата на Бойко Борисов също е „оки”, обяснява Стоянова.

От Столична община официално потвърдиха, че с името на Йорданка Фандъкова е злоупотребено. Иванина, представила се за нейна близка, няма нищо общо с кмета на София. Имейлът „Бойко11”, от който Верка получава писма, уж от името на премиера, също няма нищо общо с министър-председателя. Така Верка Стоянова дава лично нейни 45 хил. лв.
„Аз не съм единствената ужилена, много хора я търсят. Пак така им обещава жилища, които да закупят. Взима им по 1000, 2000, 3000 лв. и стойте, чакайте, аз ще ви се обадя и след това преустановява връзката”, разказва измамената жена.
Съпругът на измамницата е от село Галиче. Там обаче живее само свекърва й. На адреса на Иванина в София пък няма никой, а съседите твърдят, че не са срещали жената никога.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети