Разследват жена за убийството на новороденото й бебе

DenNews.bg
13.10.2017
размер на текста:

34-годишна жена е заподозряна за убийство на новороденото си бебе в Горна Оряховица. Според прокуратурата майката е причинила смъртта на бебето си по време на раждането или веднага след него.
В. П. на 34 години е била приета в болницата с обилен кръвоизлив. След прегледа е установено, че същия ден тя е родила, като това се е случило извън болницата.
Жената твърди, че е родила в парк в Горна Оряховица, където е намерена с обилен кръвоизлив и откарана в болница. Бременността е била нежелана и крита от семейството.
На същия ден пред хранителен магазин в града е открит съпругът на родилката – 34-годишният Х. П., а в багажника на семейния им автомобил е намерено тяло на новородено момченце.
Тялото на бебето е откарано за аутопсия във великотърновската болница, която е установила, че бебето е било родено живо, живяло е десетина минути и е било удушено.
Образувано е досъдебно производство. Извършват се повторни огледи и са назначени експертизи. За това престъпление се предвижда до три години затвор.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети