Дежавю: Снежинките в Дупница пак ще лови „Меридиан“, разликата – сега за повече пари

DenNews.bg
12.10.2017
размер на текста:

Повторение на миналогодишния сценарий за избор на снегопочистваща фирма вече е факт. Един кандидат за двете обособени позиции на обществената поръчка – дупнишката фирма „Меридиан“.
Единствената разлика с миналогодишния конкурс е, че сега фирмата предлага по-високи цени на километър.
Снегопочистване в двете ленти на движение с техника е 19,20 лв., за обезопасяване на път/улица против хлъзгане с разпръскване с минерални материали в двете ленти на движение – 62,12 лв. и за обезопасяване на път/улица против хлъзгане с химически вещества в двете ленти на движение – 95,75 лв.
Миналата година формата извършваше тези услуги съответно за 19.11 лв., 58,44 лв. и 85,75 лв. Цените и сега и за миналия сезон са без ДДС.
Времето за реакция и стартиране на почистващи дейности при снеговалеж след подаване на сигнал от община Дупница е 3 минути. Общата стойност на поръчката също е завишена. Миналата година бяха предвидени 135 496 лв., а за предстоящият сезон сумата е 220 000 лв. На изпълнителя ще се плаща само за извършена дейност.
Припомняме, че на снегопочистване подлежат 78,200 км градска улична мрежа в Дупница и 85 км общински пътища в рамките на община Дупница.
Комисията с председател зам.-кметът Крум Милев ще разгледа документите на участника и при редовност ще предложи на кмета на Методи Чимев да пристъпи към сключване на договор с фирмата.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети