Гумени куршуми и ранени на референдума за независимост за Каталуния

DenNews.bg
01.10.2017
размер на текста:

 Полицейски части са блокирали избирателни секции в Барселона, където днес трябва да се проведе референдум за независимост, информират кореспондентите на БНТ.

Достъпът на гражданите е забранен, което поражда напрежение между хората, които искат да гласуват и полицията. Към 12 часа на обяд местно време най-малко 38 души пострадаха при полицейската в Каталуния, съобщи Министерството на здравеопазването на региона в Туитър. От информацията става ясно, че по-голямата част от ранените са получили леки травми. Вече има и задържани протестиращи в Барселона предаде АФП.
Нашите репортери Цветелина Катанска и Милена Кирова са пред едно от централните училища в града близо до Саграда Фамилия. Те съобщават за сблъсъци между полицията и гражданите.

Полицията затваря училищата в Барселона, в опит да да спре провеждането на референдума. Над Барселона кръжат хеликоптери, съобщават нашите репортери.

Избирателните секции, които са около 2 300, трябваше да отворят в 9:00 часа местно време трябва. Право на глас имат около 5 300 000 каталунци.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети