Дупница се събуди, добро ли е утрото ви?

DenNews.bg
06.01.2017
размер на текста:

Дупница се събуди след най-обилния снеговалеж за тази зима, а и за последните няколко години.
Пелената е от порядъка на 15-20 сантиметра, но на места има навявания и преспите са значително по-високи.
Най-тревожното е, че мнозина пешеходци използват пътните платна за придвижване. Екипът ни стана свидетел на няколко такива случая и ако рано сутринта това не беше проблем, заради слабия трафик, то към момента все повече шофьори излизат по улиците и рискът за пешеходците се увеличава. Пешеходците използват платната, тъй като главните артерии са разчистени за разлика от тротоарите, където разчистването става само чрез стъпките на самите пешеходци. С началото на работния ден собствениците на търговски обекти започнаха да разчистват прилежащите им площи, но някои са изключително „спестовни” и почистват само малки ивици единствено пред вратите на обектите си.
И ако най-ранобудните ползватели на градския транспорт бяха принудени да газят в сняг, то към момента по автобусните спирки има разхвърлян пясък от сандъците, които бяха разположени в готовност още преди седмици. Най-неприятното обаче е образуването на високи участъци от сняг около спирките, което ограничава движението на хората.
Припомняме, че собствениците, независимо дали в жилищни сгради или търговски обекти са длъжни да почистват прилежащите към сградите площи.
Пешеходците трябва да внимават къде стъпват, гледайки в краката си, но и да избягват движението близо до сградите. Използването на твърдо гориво в жилищни сгради нагорещява покривите около комините и е възможно да се свлече част от натрупаната снежна маса.
Бъдете внимателни! Това не е първата ни зима, но нека не е драматична и травматична.
Може да ни изпращате сигнали и снимки за проблеми от целия регион на електронната ни поща info@dennews.bg и тел. 0885 225 927, както и на страницата ни във Фейсбук.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети