Кола бомба се взриви в Измир, има убити

DenNews.bg
05.01.2017
размер на текста:

 Експлозия стана в Измир днес следобед. Кола бомба се взриви близо до съдебната палата, в квартал Байралклъ в града.
Франс прес съобщи, че са убити турски полицаи и съдебен служител, десет души са ранени. За 10 ранени потвърдиха и медицински източници, цитирани от Ройтерс.
Вижте снимки от мястото на експлозията
Анадолската агенция съобщи, че трима терористи са влезли в стълкновение с полицията, като двама от тях са били убити. Има информации, че е имало и трети терорист, който се издирва.
Валията на Измир Ерол Айълдъз заяви, че според данните до момента нападението е извършено от Кюрдската рабтническа партия /ПКК/.
Атентатът става броени дни след като при терористичен акт в новогодишната нощ в нощен клуб в Истанбул бяха убити 39 души, а групировката Ислямска държава пое отговорността за нападението. Би Би СИ припомня, че 20 души бяха арестувани в Измир във връзка с атентата в Истанбул.
Българката в ада в Истанбул: Слушах куршумите около мен
Атентатът в Турция - послание на ИДИЛ за 2017-т
Нападението е станало близо до полицейски контролен пункт на входа за съдии и прокурори в съдебната палата.
Валията на Измир уточни, че полицейски служители пред сградата на съда са поискали да спрат приближаващия автомобил. След тяхната намеса терористите слезли от колата и я взривили. При последвалото стълкновение двама терориисти били убити. Според валията няма яснота дали е имало трети терорист и силите на реда са нащрек.
Силите за сигурност забелязали трима терористи, които пристигнали с кола, заредена с експлозиви, пред входа за съдии и прокурори, пише в. "Миллиет". След намеса на силите на реда терористите взривили колата, след което започнало стълкновение.
Експлозията е причинила големи щети на съдебната палата и на други сграда в района, където има много търговски обекти. Районът на съдебната палата е отцепен.
Полицията е започнала проверки в целия град, на входовете и изходите на града са поставени контролни пунктове.

В района са изпратени много линейки. Властите са наложили временна информационна забрана. От съображения за сигурност на работещите в съдебната палата не се позволява да напускат сградата.

Източник: Vesti.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети