Андрей Арнаудов: Проблемът на тази държава съм аз, а не 13-годишната родилка

DenNews.bg
05.01.2017
размер на текста:

 От няколко дни цяла България е скандализирана от това, че 13-годишна циганка е родила.
Все едно се случва за първи път. Все едно от години не знаем, че това е въпрос на култура, личен избор и начин на препитание на част от малцинствата.
За мен проблемът е друг - че ние, работещите, образовани, плащащи данъци български граждани не правим деца.
Вие ме познавате - аз съм Андрей Арнаудов, на 37 години, от София; телевизионен водещ и продуцент.
Проблемът на тази държава е в такива като мен.
Поне от десетилетие изкарвам достатъчно пари, за да гледам деца. Поне от 5 години се чувствам емоционално зрял да имам такива. Но нямам.
И не казвайте, че съм изключение.
В големите градове има хиляди млади хора, които изкарват достатъчно, за да гледат деца, но съзнателно го отлагат, за да правят кариера; за да продължи купонът или по каквато и да е друга причина.
А що се отнася до 13-годишните родилки е ясно, че каквито и да е детски надбавки или помощи трябва да се дават само за граждани с образователен ценз. А за работещите - и платени данъци. При положение, че в България основното образование е задължително, тогава, за да получиш каквито и да е помощи от държавата, трябва да имаш завършен 8 клас. Не е ли логично?

Такива, а и още много други казуси искаме да съберем в кампанията на ДНК "Направи го за България", за да променим законите и средата. Така че тези като мен да започнат да правят деца.

Най-четено

Темите от "Коментари"

Етикети