В Сърбия хванаха нелегални мигранти в два български камиона

DenNews.bg
04.01.2017
размер на текста:

Петима нелегални мигранти от Афганистан са заловени тази сутрин на сръбския граничен пункт Шид, укрити в български камион между гипсови плочи, съобщи сръбското управление Митници, цитирано от Танюг.
Камионът преминавал транзитно през Сърбия от България към Италия. Той бил подложен на детайлна проверка поради видимо нараняване на митническото въже.
Почти по същото време на изходната страна на граничния пункт Батровци в ремарке на български камион са открити двама мъже от Афганистан, които също прерязвали митническото въже, за да се скрият сред стоката в товарния превоз. Подобна ситуация на ГКПП Батровци имаше и два дни по-рано, когато в ремаркето на български камион бяха намерени двама граждани на Афганистан. Както много пъти по-рано, нелегалните мигранти се възползвали от почивката, която шофьорите на камиони правят близо до граничните пунктове, за да се скрият между стоката и по този начин да се доберат до ЕС. По време на празниците митничарите на граничните пунктове Шид и Батровци предотвратиха опит на девет нелегални мигранти от Афганистан да влязат нелегално на територията на ЕС, скрити в ремаркета на камиони. След като бъдат открити, мигрантите се поемат от полицията. Източник: 24chasa.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети