Евакуираха бежанския център в Харманли заради пожар

DenNews.bg
31.01.2017
размер на текста:

500 души са били евакуирани от бежанския център в Харманли, заради избухването на пожар малко преди 24 часа тази нощ. Горяла е столова до спално помещение, в която са били складирани маси и дюшеци.
Огънят е засегнал и спалното помещение. При пожара няма пострадали. Пламъците са погасени към 1:30 часа, като десетки бежанци са евакуирани в други сгради, съобщиха от полицията, цитирани от "Хасково Инфо".
Причините за пожара се разследват, като основните версии са късо съединение и незагасена цигара.
"Огънят е възникнал в полунощ в 11- то хале, като вероятната причина е претоварена електрическа инсталация. Хората, около 500 мигранти, веднага са били преместени в друго свободно помещение", съобщи пред БНР директорът на центъра Славчо Янев.
Правят се огледи от следователи и след това ще започне ремонтът на инсталацията. Само две от стаите в корпуса не са годни за обитаване. Останалите ще бъдат почистени и едва тогава в тях ще се върнат евакуираните хора.
Доброволката Лидия Стайкова публикува видео от пожара в личния си профил във Фейсбук, като обясни, че огънят е избухнал в сграда, в която са настанени момчета и мъже от Афганистан.
В момента в бежанския център в Харманли има около 2000 мигранти.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети