Конекрадец от Самоков изгуби гонка с полицейска патрулка

DenNews.bg
27.01.2017
размер на текста:

 След светкавични оперативни действия полицаи от Самоков разкриха кражба на коне. Криминално проявеният и осъждан извършител е задържан за 72 часа; Животните са открити и върнати на стопанина
Във вечерните часове на 25 януари, в близост до разклона за Дупница, автопатрул на РУ - Самоков подал сигнал за спиране на микробус, движещ се без включени светлини. Водачът не се подчинил на полицейското разпореждане, ускорил и опитал да блъсне служебния автомобил. При последвалото преследване микробусът навлязъл по черен път в махалата на града и успял да се укрие.
В същото време, около 21 часа, в районното управление позвънил жител на с. Доспей, който съобщил, че от обор в землището на селото са му откраднати три кобили. Веднага след получаването на сигнала полицейските служители предприели незабавни заградителни действия, в които се включили и техни колеги от съседни районни управления. Микробусът бил намерен изоставен в махалата без животни в него. В хода на предприетите оперативни и процесуално-следствени действия криминалистите разкрили извършителя на посегателството - Т.В. /43 г./ от Самоков. Криминално проявеният и осъждан мъж бил задържан за срок до 24 часа. След активни издирвателни действия, в стая на необитаема къща в махалата, полицейските служители намерили и откраднатите три кобили.
На база събраните доказателства за виновността му Т.В. е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1 от НК. С постановление на наблюдаващия прокурор му е наложена 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети