Гръцките фермери са опасно близо до границата ни

DenNews.bg
26.01.2017
размер на текста:

 Гръцките фермери преместиха протеста си опасно близо до българската граница. Машините им са на по-малко от 50 км от българска територия, съобщи Нова ТВ.

Те протестират срещу пенсионната реформа и промените в данъчните закони. От вчера тракторите са разположени в района на Серес. За няколко часа беше блокирана магистралата Серес-Солун, след като гръцки полицаи не са допуснали тракторите да тръгнат към Промахон. Какви ще бъдат следващите действия на фермерите, още не е ясно, но българските превозвачи отново се заканиха да отговорят с контраблокада, в случай, че се стигне до барикади на граничните пунктове.
Преди година гръцките фермери блокираха граничните пунктове с България за над месец, което създаде огромни проблеми за превозвачите. В отговор българските шофьори се заканиха да блокират границата, но тогава правителството ги разубеди с уверението, че гърците повече нямало да блокират, а и с мотива, че така ще пречат на сънародниците си да пътуват към южната ни съседка. Организаторите на сегашните протести са отправили покани към фермерите от Лариса и областта Тесалия да се включат в блокадата. 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети